Bence nehezen lélegzik

Bencét tegnap levették a lélegeztetőgépről, de bármikor visszakerülhet. Sajnos nagyon nagy megterhelés volt neki a két műtét és nagy fájdalmai is vannak. A mellkasának bal fele szemmel láthatóan összeesett. A bordái meggyengültek és a műtéti seb is azon a felén van. Nagyon sok véres váladék ürül a mellkasából. Elméletileg ez normális lenne kis mennyiségben egy-két napig, de ez már elég sok. Az orvosok szerint ez egy szövődmény, ami nem utalá más rosszra, vagy arra, hogy állapota nem lenne megfelelő, de oda kell rá figyelni.

Bence mozgatja kezét, lábát, már beszélni is próbál, de hangja alig van, a csövek miatt sok a váladék a torkában. Tegnap számolgattam és már csak kb. 8 féle cső van bekötve a korábbi 13-14 helyett. Gyógyszereket még sokat kap, nem tudom pontosan miket, de nem is igazán érdekes.

Most már úgy álltunk hozzá, hogy az elmúlt két nap már jó volt, mert újabb rossz híreket nem kaptunk. Minden délelőtt volt mellkasröntgen, egyelőre nem találtak légmellre utaló jeleket. Ha minden jól megy ma már ihat egy keveset és ha sikerül, kiveszik a gyomorszondát.

Ma Tündi ment reggel én pedig megyek délután. Elintézem az itthoni dolgokat és Annának is jó, ha nem kell felkelteni hajnalban, hanem magától ébred.

Bence egy jó ideig még az intenzív osztályon lesz, de az osztályos orvos szerint állapota megfelelő, figyelembe véve a két műtétet és a daganatot. Jól még nincsen, inkább a lehetőségeihez képest nincs nagyon rosszul.

Tags: , , ,

One Response to “Bence nehezen lélegzik”

  1. Bogi szerint:

    Minden nap imádkozom Bencéért, sokat gondolunk rátok és erőt és kitartást kívánunk! Fog még Bence az én csoportomba járni és zsiványkodni a fiúkkal, meglátjátok! Sziasztok! Gálné Kara Boglárka

Leave a Reply