Hírek mára

Tegnap Anna volt a soros. Annánál korábban volt egy ciszta, amit az éppen elromlott, majd tartósan elromolva maradó ultrahangos masina miatt nem tudtak újra megvizsgálni. Ezt próbáltuk még korábban a Péterfy kórházban megvizsgáltatni, de nem sikerült. Most úgy gondoltuk, hogy nem ártana Annának is bekukucskálni és megnézni, hogy minden rendben van-e. Annát is a Tűzoltó utcában vizsgálták és szerencsére nem láttak semmi problémát. Minden a helyén van, a szív, mellkas is jónak tűnik és a ciszta is eltűnt.

Ma Bence volt vizsgálatokon. Sebészet, röntgen, sebészet, onkológia (ez volt a sorrend). Hozzá kell szoknunk az ilyen félnapos programokhoz. Új információink nincsenek, inkább csak egyre jobban tudatosul bennünk, hogy ez nem ér véget egyhamar. 2-3 hét múlva MR, majd ismét sebészeti és onkológiai vizsgálat.

Jó hírek:
Bence műtéti sebei és mellkasa a lehetőségeihez képest jól van. Erre vonatkozóan kezelés vagy egyéb vizsgálat egyelőre nem szükséges.

Semleges / ismert hírek:
Bence tüdejében folyadék van, előbb-utóbb fel kell szívódnia. A szív még mindig kicsit jobbra van, de már látszik javulás. A mellhártya hegesedik, ami a műtétek után normális. Figyelni kell, hogy ne okozzon gondot. A bordák még laikus számára is feltűnően vékonyak. A daganat sajnos nem engedte fejlődni.

Kevésbé jó hírek:
Lehet, hogy a daganatba mégis csak kicsivel kevesebb jóindulat szorult. Sajnos megvolt annak a lehetősége, hogy a daganat méreteiből adódóan eltérő szövettani eredményeket kapjunk. Most ott tartunk, hogy az onkológusnak egyeztetni kell, meg konzultálni, mert ellentmondó eredményeket lehet olvasni a szövettani papírokon. Hát… ha nagyon optimista akarok lenni, akkor lehet elírás is, de azért lássuk be kicsi a valószínűsége.
Bence már fel tud állni egyedül és segítséggel ugyan, de tud sétálni. A probléma az, hogy ha pl. a fejtartása és a járása pár hét alatt nem javul, akkor megint lehet neurológushoz is menni. Bár itt még meg van annak is az esélye, hogy a sebek, a vágások és a bordatörések nehezítik a dolgát, meg persze a 2 kg hiány a mellkasában. A lábai mozognak rendesen, de egyedül nehezen tartja az egyensúlyát.

Ma kicsit megijedtünk a röntgen után, mert a doktornő az eredményekkel szó nélkül átszaladt egy másik orvoshoz, majd csak annyit kérdezett, hogy vannak-e korábbi leleteink. Elsőre nem értettük, aztán kiderült, hogy a doktornő, még egyszer sem látta Bencét. Amikor megmutatta egy másik orvosnak ő csak annyit kérdezett: „… mi evvel a baj?!? …” A másik doktor már látta korábban Bence eredményeit és tudta, hogy a mai kép, az már egy javított verzió. Elsőre rémisztő volt, hogy már megint mi történhetett, de aztán végül nem volt semmi érdekes.

Most egy pici időnk van. Erősödünk. Bence szerencsére eszik-iszik rendesen. Már a fürdés is kezd hasonlítani a régi pancsolásokhoz.

Tags: , ,

Leave a Reply